Aberatie

Traim intr-o superficialitate nebanuita. Vorbim despre lucruri fara sens... Doar aberam. Dar poate ca intr-o zi ne vom trezi din visul pe care l-am creat cu mintile noastre. Poate ca suntem naivi, nu vrem sa acceptam realitatea sau poate doar incercam sa scapam din rutina vietii.
Cand eram mici toti ne doream sa devenim printi sau printese, zane cu aripi colorate sau oameni de zapada. Doar eu imi doream sa devin gasca, dar aceasta este cu totul alta poveste. Ironia a fost cand am realizat ca de fapt am devenit balauri, zmei, varcolaci, babe stirbe, intruchipari grotesti ale tenebrelor, fiinte infernale. Ce putem face in situatia aceasta? Poate sa intram din nou in lumea viselor. Da, lumea creata de un demiurg fals este diforma, dar numai in felul acesta putem sa mai uitam de tristete, de rusine si de ura. Sa evadam din lumea aceasta dominata de incompetenta, de amatorism, de analfabeti incorigibili.
Oare am uitat noi cum este atunci cand razi? Nu, dar nu mai avem aceeasi vitalitae, aceeasi inocenta si bunatate ca atunci cand eram copii. Rasul exprima seninatatea celui care are in fata timpul nesfarsit, pentru ca orizontul copilului este deschis, infinit, niciodata explorat pana la capat.
Asa ca ma voi intoarce in lumea mea de vis unde nu voi mai auzi pe nimeni aberand. Unde voi intalni magi cu puteri ascunse, ramasi in munti, in spatiul lor sacru, din vremurile dacice. Voi vedea strigoi, zburatori si nereide, lucruri stiute si nestiute, lucruri doar inventate...de o speranta.

1 comentarii:

Anonim spunea...

The genius that lise within you, needs to be released. Do so and give it a chance...

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Pagina de pornire

Followers


Recent Comments